AMSTERDAM,
21
februari
2023
|
20:00
Europe/Amsterdam

HEINEKEN’s reactie op onjuiste berichtgeving over Rusland

Wij maken ons grote zorgen over recente publicaties waarin ten onrechte staat dat "Heineken haar belofte om Rusland te verlaten heeft gebroken". Dit is absoluut onwaar en misleidend.

Het bedrijf in Rusland is volledig afgeschermd en financiert zelf alle operationele uitgaven. Laat het duidelijk zijn dat HEINEKEN geen dividenden, bedrijfsvergoedingen of royalty's uit Rusland ontvangt.

In maart 2022, hebben we al de verkoop van het Heineken® merk volledig stopgezet in Rusland. In de tussentijd doen onze lokale collega's bij HEINEKEN Rusland wat ze kunnen om het bedrijf draaiende te houden. Dit doen ze om nationalisatie te voorkomen en ervoor te zorgen dat hun levensonderhoud niet in gevaar komt.

We werken hard om de overdracht van ons bedrijf in Rusland aan een betrouwbare koper te bewerkstelligen, en dit onder zeer moeilijke omstandigheden. Als gevolg van de verkoop verwachten we een aanzienlijk financieel verlies van ongeveer €300 miljoen.

De oorlog in Oekraïne is een verschrikkelijke tragedie. Nu wij onze activiteiten in Rusland beëindigen, streven wij ernaar dit op de juiste manier te doen. Dit betekent dat we onze commitments voor een goede afwikkeling met zorg voor onze mensen nakomen. Wij streven ernaar de verkoop van onze Russische activiteiten in de eerste helft van 2023 af te ronden.

Boilerplate

Contact
                                          
Sarah Backhouse / Michael Fuchs
E-mail: pressoffice@heineken.com                             
Tel: +31-20-5239-355