16
december
2019
|
16:30
Europe/Amsterdam

Hans Böhm volgt Pascal Gilet op als Algemeen Directeur HEINEKEN Nederland

Samenvatting

Algemeen Directeur HEINEKEN Nederland Pascal Gilet heeft vandaag aangekondigd per 1 februari 2020 zijn loopbaan bij HEINEKEN te vervolgen als Managing Director HEINEKEN Frankrijk. De onderneming is voornemens om, onder voorbehoud van de afronding van de gebruikelijke consultatie met de Centrale Ondernemingsraad, per 1 februari Hans Böhm (47), momenteel Managing Director Beerwulf, als nieuwe Algemeen Directeur van HEINEKEN Nederland te benoemen.

Pascal Gilet kwam in 2000 bij HEINEKEN Frankrijk in dienst als Marketing Directeur, daarvoor bekleedde hij commerciële functies bij Bic en Kraft Foods in Frankrijk. In 2004 werd Pascal benoemd tot Global Marketing Manager voor het Heineken® merk in Amsterdam en in 2006 tot Commercieel Directeur voor West Europa. In 2010 werd Pascal Algemeen Directeur van Alken-Maes in België. Vanaf 2013, als Managing Director West Europa was hij vervolgens verantwoordelijk voor HEINEKEN’s bedrijven in België, Portugal, Finland, Zwitserland en Ierland en voor de West Europese Export en Wereldwijde Duty Free activiteiten. Onder de leiding van Pascal versterkte de Nederlandse organisatie haar leidende positie en ontwikkelde verschillende innovatieve concepten. Zo werd een geheel vernieuwde Out of Home organisatie neergezet en stond HEINEKEN Nederland aan de basis in de bouwen van de alcoholvrije categorie in Nederland. Zo was Nederland de eerste markt waar het succesvolle Heineken 0.0 werd geïntroduceerd. Ook heeft Pascal in zijn jaren diverse digitale initiatieven ontplooid en stond hij aan de basis van de strategische samenwerking met Sligro. Ook leidt Gilet de verandering naar de nieuwe organisatie structuur waarin HEINEKEN Nederland per 1 januari 2020 verder gaat in drie aparte werkmaatschappijen.

 

Pascal Gilet: “Na bijna zes jaar ga ik HEINEKEN Nederland verlaten. Met trots maak ik de stap van Nederland naar Frankrijk. Na 16 jaar in het buitenland, heb ik de eer om vanaf 1 februari HEINEKEN in mijn thuisland te leiden als Managing Director HEINEKEN Frankrijk. Ik ben ontzettend trots op we met elkaar in de afgelopen jaren hebben neergezet in Nederland en heb het volle vertrouwen in mijn opvolger Hans Böhm. Met zijn ervaring is hij bij uitstek de leider die HEINEKEN Nederland verder kan laten groeien.”

 

Hans Böhm nieuwe Algemeen Directeur HEINEKEN Nederland Commercie

Hans Böhm kwam in 1996 naar HEINEKEN Nederland als Commercial Management Trainee, met een eerste opdracht bij Vrumona. Daarna vervulde hij meerdere sales- en marketingposities binnen HEINEKEN Nederland. In 2004 startte hij bij Al Ahram Beverages, de HEINEKEN operatie in Egypte, waar hij als Marketing Directeur en later als Commercieel Directeur aan de slag ging. In November 2009 kwam hij terug naar Nederland, eerst als innovatiemanager in Regio Europa en niet veel later als Marketing Directeur HEINEKEN Nederland. Daar stond hij aan de basis van verschillende strategische projecten zoals de herlancering van Brand en de lancering van Radler onder het Amstel-merk. Als Senior Director Global Cider zorgde hij er tussen 2013 en 2016 een portfolio van cider merken werd ontwikkeld en wereldwijd uitgerold. Sinds 2016 is Böhm founder en Managing Director van Beerwulf. Beerwulf groeide onder zijn leiding uit van start up naar scale up, waarbij ‘the agile way of working’ en digitaal denken onderdeel werd van het DNA van Beerwulf. Inmiddels werken er ruim 75 e-commerce specialisten bij Beerwulf en is Beerwulf uitgegroeid tot de nummer 1 of 2 positie in de top zes landen. Ruim 300 miljoen Europeanen hebben hiermee direct toegang tot een assortiment van 1.000 verschillende bieren van vele brouwers met veel liefde voor bier.

 

Vanaf 1 januari 2020 gaat HEINEKEN Nederland verder in drie verschillende werkmaatschappijen. Hans Böhm wordt per 1 februari 2020 verantwoordelijk voor HEINEKEN Nederland, de commerciële werkmaatschappij voor bier en cider. Vrumona wordt geleid door Evelien Sanders-de Boer en valt onder de verantwoordelijkheid van HEINEKEN Nederland. HEINEKEN Netherlands Supply wordt geleid door Maarten Koudenburg.