WIJLRE,
21
juli
2020
|
15:00
Europe/Amsterdam

Brand Brouwerij roept consumenten op lege kratten in te leveren

Krattentekort bij brouwer door hoge verkoop

De Brand Bierbrouwerij in Wijlre roept bierliefhebbers op hun lege Brand kratten in te leveren. Bij de brouwer dreigt een tekort te ontstaan aan kratten door de hogere verkoop van het bekroonde pilsener in de afgelopen maanden. 

Rob Habets, Meesterbrouwer Brand Bier
Brand heeft eerder dit jaar de gouden medaille voor de categorie pils in ontvangst mogen nemen tijdens de Dutch Beer Challenge. Daar zijn we in Wijlre ontzettend trots op. Door deze prijs, de extra communicatie daaromheen en de toename van het thuisgebruik in de COVID-19 periode is de verkoop flink gestegen. Het is natuurlijk mooi om te zien dat steeds meer Nederlanders kiezen voor Brand. We werken met man en macht door in onze brouwerij om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van ons pilsener. Tegelijkertijd dreigt door de hogere verkoop een serieus tekort aan kratten te ontstaan, omdat de lege kratten niet snel genoeg retour komen. Dat betekent dat op korte termijn ons pilsener niet meer in krat geleverd kan worden aan supermarkten. Dat willen we natuurlijk voorkomen, om die reden roepen we Brand drinkers op hun kratten in te leveren. Dus heb je een leeg krat Brand staan? Lever deze dan in bij jouw supermarkt. Dan zorgen wij ervoor dat de volle kratten snel weer in jouw supermarkt verkrijgbaar zijn.
Rob Habets, Meesterbrouwer Brand Bier

Naast de oproep aan consumenten om de kratten retour te brengen, produceert de brouwer zelf ook 50.000 extra kratten om aan de huidige en toekomstige stijgende vraag te kunnen voldoen. 

Contactpersonen