09
april
2019
|
14:51
Europe/Amsterdam

Amstel Gold Race verhoogt prijzengeld Ladies Edition

Samenvatting

De Amstel Gold Race verdubbelt vanaf de aankomende editie in April het prijzengeld voor de dames. Daarnaast worden de startgelden voor alle ploegen met bijna €10.000,- in totaal verhoogd. De derde editie van de Ladies Edition wordt op 21 April verreden.

"We verdubbelen het prijzengeld voor de vrouwen dit jaar en daar ben ik ontzettend blij mee”, vertelt Leontien Zijlaard-Van Moorsel, koersdirecteur van de Amstel Gold Race Ladies Edition. “Het vrouwenwielrennen heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld en is professioneler geworden. De Amstel Gold Race Ladies Edition heeft de afgelopen twee jaar fantastische koersen gehad met winnaars Anna van der Breggen en Chantal Blaak. De Nederlandse vrouwen staan aan de wereldtop en verdienen deze waardering. Belangrijk is nu om ook de sport in de breedte te laten groeien zodat alle ploegen zich verder kunnen professionaliseren. Om die reden hebben we ook de vergoedingen voor alle vrouwenteams aanzienlijk verhoogd.”

Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race: “Sinds 2017 wordt de Nederlandse klassieker ook weer door de vrouwen verreden. Dit was al een belangrijke stap in de erkenning van het dameswielrennen. We zetten nu een volgende stap door het prijzengeld te verhogen, de Ladies Edition is belangrijk voor het Amstel Gold Race weekend en wordt ontzettend gewaardeerd door wielerliefhebbers. Ook de provincie Limburg ziet het belang in van de verdere verbetering van het vrouwenwielrennen en verhoogde dit jaar de subsidie van de koers. Zij dragen daarmee bij aan de verhoging van het prijzen- en het startgeld voor de vrouwen. We zijn trots dat we hier samen in kunnen optrekken.”

Live op NOS

Ook dit jaar wordt de damesversie van de Amstel Gold Race live uitgezonden op NOS NPO1. Het parcours blijft nagenoeg gelijk aan 2018, maar ook de startlocatie van de vrouwen verhuist mee naar de Vrijthof in Maastricht. Op hetzelfde podium worden heren- als damesploegen beurtelings voorgesteld. Iets wat nog steeds uniek is in de wielersport.

De Amstel Gold Race wordt zondag 21 april 2019 verreden. De heren starten om 10.30 uur op de Vrijthof in Maastricht. De dames volgen 20 minuten later om 10.50 uur.

Contactpersoon