09
mei
2023
|
17:00
Europe/Amsterdam

Texelse Bierbrouwerij wint 5 medailles tijdens de European Beer Challenge

Op woensdag 3 mei werden de prijswinnaars van de European Beer Challenge in Londen bekend gemaakt. Tot grote vreugde van de Texelse Bierbrouwerij vielen maar liefst vijf van hun bieren in de prijzen. De brouwerij ontving 4 keer een gouden medaille en 1 keer een zilveren medaille.

Texels Skuumkoppe won de gouden medaille in de categorie Dunkelweizen, terwijl Texels Skuumkoppe 0.0 de gouden medaille in de categorie Alcoholvrij in de wacht sleepte. Texels Tuunwal Tripel won goud in de categorie Abdij Bier, en Texels Skiller Wit werd bekroond met de gouden medaille in de categorie Belgisch witbier. De Texels Zeebries Blond ontving een zilveren medaille in de categorie Belgisch Blond.

De Texelse Bierbrouwerij is zeer trots op de prestaties en ziet dit als erkenning voor hun vakmanschap en passie voor het brouwen van eigenzinnige kwaliteitsbieren. Met deze vijf medailles heeft de brouwerij hun reputatie als een van de beste brouwerijen van Nederland en Europa verder verstevigd.

European Beer Challenge

De European Beer Challenge is de belangrijkste biercompetitie van Europa. Elk bier dat deelneemt aan de competitie wordt beoordeeld door deskundige juryleden. De juryleden analyseren de inzendingen zorgvuldig door middel van een proces van blind proeven. De onpartijdige en grondige aanpak zorgt ervoor dat elk bier objectief wordt geproefd en de kans krijgt om te concurreren met ’s werelds toonaangevende biermerken. Aan de hand van de scores krijgen de beste bieren de European Beer Challenge medaille toegereikt als erkenning voor hun uitmuntendheid.

Over de Texelse Bierbrouwerij

Onder de Waddenlucht, midden tussen Texels uitgestrekte groene weiden staat de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild. Daar vormen de brouwketels het hart van de brouwerij waar Texels speciaalbier zijn oorsprong vindt. De brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij combineren traditioneel vakmanschap met eigentijdse technologie en maken sinds 1999 hun bijzondere bieren met de typische eigen ‘Texelse’ smaak. Het leverde het Texelse bier talrijke onderscheidingen op. Meer over informatie, zie https://www.texels.nl/