Scheveningen,
23
juli
2021
|
20:03
Europe/Amsterdam

Olympische sporters krijgen warm welkom in Holland Heineken (t)Huis

Heineken huldigt winnaars op TeamNL Olympic Festival in Den Haag

Scheveningen, 23 juli 2021 – Het Holland Heineken House is dé plek waar talloze bijzondere huldigingen plaatsvinden, sporters hun familie voor het eerst na hun prestatie in de armen kunnen sluiten en Nederlandse successen worden gevierd - van Barcelona tot Sydney, Rio de Janeiro en Pyeongchang. Voor het eerst in 29 jaar is er door de huidige omstandigheden geen Holland Heineken House op de locatie van de Spelen. Toch worden de medaillewinnaars van TeamNL op unieke wijze gehuldigd, dit keer veel dichterbij huis. Op de plek waar deze zomer sport, plezier en fanbeleving centraal staan - het TeamNL Olympic Festival - zullen de huldigingen plaatsvinden in het Holland Heineken (t)Huis. Zo’n 48 uur na hun prestatie keren de Nederlandse helden terug naar Nederland waar zij dezelfde avond nog hun topprestatie met vrienden, familie en fans kunnen vieren. De huldigingen vinden plaats in het stadion van het TeamNL Olympic Festival, de presentatie is in handen van Humberto Tan.

Wat in 1992 op initiatief van Heineken op bescheiden schaal is begonnen, is uitgegroeid tot een thuis ver van huis. Het Holland Heineken House staat ver buiten onze landsgrenzen bekend als de trekpleister tijdens de Olympische Spelen voor sporters en fans en krijgt nu een mooi vervolg in ons thuisland.

Els Dijkhuizen, marketing directeur Heineken Nederland: “Als je jarenlang keihard hebt gewerkt om naar de Olympische Spelen te gaan, dan is er na het behalen van een medaille eigenlijk maar één ding wat je wilt: dit bijzondere moment groots vieren met familie, vrienden en fans. Met de lange en rijke geschiedenis van het Holland Heineken House - wat voor veel sporters de plek is om successen te vieren - hebben we natuurlijk een eer en traditie hoog te houden. We zijn weliswaar niet in Tokyo, maar in Nederland hebben we met het TeamNL Olympic Festival de perfecte locatie waar we diezelfde bekende sfeer kunnen neerzetten. Het Holland Heineken (t)Huis wordt dus de plek waar de sporters letterlijk thuiskomen. Met Humberto Tan als presentator en elke huldiging speciale gasten worden de sporters in het zonnetje gezet op het mooie sportstrand van Den Haag. Veiligheid en gezondheid staan natuurlijk voorop, samen met de organisatie van het TeamNL Olympic Festival gaan we er binnen de huidige maatregelen een geweldig oranjefeest van maken.”

“Het Olympic Festival is hét thuisblijfevenement voor Nederlanders tijdens de Olympische Spelen”, aldus NOC*NSF voorzitter Anneke van Zanen. “Overdag kun je zelf allerlei sporten beoefenen onder begeleiding van meer dan 50 verschillende sportbonden. Daarnaast kun je live de Olympische Spelen volgen op grote tv-schermen en TeamNL aanmoedigen. De huldigingen worden zo snel mogelijk gepland na terugkeer uit Tokyo, sporters verlaten binnen 48 uur na hun laatste prestatie Japan. De medaillewinnaars worden na aankomst in Nederland direct naar Den Haag gebracht. Het is fantastisch dat de bezoekers van het TeamNL Olympische Festival hen dan direct live kunnen verrassen met een feestelijk ‘welkom thuis’.”

Huldigingen live op RTL4 uitgezonden
“We hopen in de loop van de eerste week van de Olympische Spelen al te kunnen huldigen. Op basis van de prestaties in Tokyo en de te verwachte terugkeer van de sporters, zal per dag aangegeven worden of er gehuldigd wordt. Deze zullen rond 18.30 uur aanvangen. Op het podium in het Beachstadium in Scheveningen krijgen de sporters van bijzondere gasten een speciale tegel overhandigd”, vertelt Josefien Olij, Marketing Manager Heineken.

De huldigingen worden live uitgezonden bij RTL Boulevard tussen 18.35-19.30 uur op RTL 4.

Boilerplate

Meer informatie
Persaccreditatie Olympic Festival
https://app.smartsheet.com/b/form/7c860da2594b4475a41108a905a7ec00

Interviewaanvragen met sporters: Hans Nieuwenburg, hans.nieuwenburg@nocnsf.nl, 06-51130659.
Holland Heineken (t)Huis: Lisa van der Heijden, lisa.vanderheijden@heineken.com, 06-26240423.

Op de hoogte gehouden worden wanneer er gehuldigd wordt? Meld je dan aan voor de newsalerts via Lisa.vanderheijden@heineken.com
Persinformatie en beeldmateriaal: https://nieuws.heineken.nl/ 

TeamNL Olympic Festival
Adres:
 Het sportstrand van Den Haag, Strandweg 4 Scheveningen 
Vervoer en parkeren: https://teamnl.org/festival/vervoer-en-parkeren 

Contactpersoon