LEIDEN,
31
mei
2022
|
12:00
Europe/Amsterdam

North Sea Jazz en Birra Moretti slaan handen ineen

Samen genieten van La Dolce Vita

Birra Moretti en NN North Sea Jazz slaan de handen ineen, om samen optimaal te genieten van muziek, Rotterdam en een authentiek Italiaans biertje. Vrijdag 8 juli t/m zondag 10 juli wordt Rotterdam Ahoy omgetoverd tot hét jazzfestival van het jaar. Tijdens het driedaagse festival zullen de bezoekers van NN North Sea Jazz kennis maken met het Italiaanse Birra Moretti. Een fris en soepel bier, waarmee je direct zin krijgt in een zwoele zomeravond, vol met swingende klanken.

‘’Sinds vorig jaar laten we heel Nederland kennismaken met Birra Moretti, hét ambachtelijk gebrouwen Italiaanse kwaliteitsbier. Vanaf dit jaar kan dit ook tijdens het grootste internationale jazzfestival; NN North Sea Jazz. Muziekliefhebbers genieten drie dagen lang van de grootste jazz artiesten en we zijn er heel trots op dat dit nu vanaf kan met een heerlijk Italiaans biertje in de hand.’’ Aldus Yvonne de Liefde, Marketing Manager Birra Moretti.

Het NN North Sea Jazz Festival is sinds 1976 uitgegroeid tot een van de grootste muziekevenementen ter wereld. Naast een stevige basis van jazz komen ook veel andere genres voorbij. In totaal vinden in het weekend van 8, 9 en 10 juli zo’n 160 optredens plaats, verdeeld over 15 podia. Op het programma dit jaar staan onder meer Alicia Keys, Diana Ross, Nile Rodgers & CHIC, Erykah Badu, Gregory Porter, H.E.R., Diana Krall, IbrahIm Maalouf, Michael Kiwanuka en Artist in Residence Herbie Hancock.

We zijn ontzettend blij met Birra Moretti als nieuwe partner en herkennen ons volledig in hun missie: “enjoying good food, good company and great beer” en voegen daar graag great music aan toe. We maken er samen met artiesten, publiek én Birra Moretti één groot feest van!’’ aldus Jan Willem Luyken, Directeur NN  North Sea Jazz.

Boilerplate

Over HEINEKEN Nederland

HEINEKEN is ’s werelds meest internationale brouwer en toonaangevend in de ontwikkeling en verkoop van premium bieren en ciders. Onder aanvoering van het Heineken® merk zijn we met een portfolio van meer dan 300 internationale-, regionale-, lokale- en speciaalbieren en ciders actief in ruim 170 verschillende markten. In onze brouwerijen, mouterijen, ciderproductie locaties en kantoren werken wereldwijd ruim 85.000 mensen. HEINEKEN biedt in Nederland al een mooi portfolio met sterke bieren, variërend in smaak en met of zonder alcohol en versterkt deze nu door Birra Moretti toe te voegen.

Over Birra Moretti

De wortels van Birra Moretti liggen in Udine, een kalm provincieplaatsje in de regio Friuli tussen Venetië en de Alpen. De grond is er vruchtbaar, het bronwater puur, de temperatuur aangenaam. We brouwen Birra Moretti op ambachtelijke wijze. Dat doen we al zo sinds 1859. Nog steeds op vrijwel dezelfde manier als toen. We gebruiken eerlijke ingrediënten en hoogwaardige hopsoorten. Dat zorgt voor een bitterheid die mooi in balans is. De eerste fles Birra Moretti ging 160 jaar geleden over de toonbank. De smaak en kwaliteit van het bier zijn nagenoeg onveranderd gebleven.

De populariteit van dit Italiaanse biertje is in Nederland goed te merken. Afgelopen jaar is Birra Moretti uitgroepen tot beste FMCG introductie van 2021.

Over NN North Sea Jazz

De eerste editie van het North Sea Jazz Festival vond in 1976 plaats in het Haagse Nederlands Congresgebouw. Sinds 2006 wordt het festival in een nieuwe en ruimere locatie georganiseerd: Rotterdam Ahoy. Inmiddels heeft het festival, sinds 2018 officieel NN North Sea Jazz Festival, zich ontwikkeld tot een van de grootste muziekevenementen ter wereld, met zo’n 160 optredens, verdeeld over 15 podia. Naast een stevige basis van jazz komen ook veel andere genres voorbij.