Den Haag,
01
augustus
2021
|
21:53
Europe/Amsterdam

Niek Kimmann, Gabriela Schloesser & Steve Wijler en Merel Smulders gehuldigd in Holland Heineken (t)Huis

Opnieuw werden vanavond drie Olympische medaille winnaars gehuldigd in het Holland Heineken (t)Huis op het TeamNL Olympic Festival in Den Haag. Merel Smulders kreeg de tegel uitgereikt van haar zus Laura, die eerder al een bronzen medaille veroverde in Londen. Zelf viel topfavoriet Laura in de eerste run van de halve finale. Ze was tot tranen geroerd toen haar zus Merel in haar voetsporen trad door als derde over de finish te komen in de finale in Tokyo. In het Holland Heineken (t)Huis sprak ze haar zus lovend toe: "Ik wilde heel graag samen de finale fietsen. Ik ben gigantisch trots op je. We zijn niet alleen de Smulders sisters maar ook de bronzen sisters. Je moet super trots zijn op jezelf. Je verdient deze medaille echt."

Steve Wijler en Gabriela Schloesser wisten op 24 juli de eerste medaille voor Nederland te pakken in Tokyo. Ze verloren in de finale nipt van Zuid-Korea. Gabriela, van oorsprong Mexicaanse, deed eerder mee aan de Spelen in Rio onder haar meisjesnaam Bayardo. Daarna trouwde ze met handboogschutter Mike Schloesser en sindsdien komt ze uit voor Nederland. Samen met Steve Wijler haalde zij de eerste zilveren plak voor TeamNL. Gabriela was direct in tranen toen zij het podium betrad in Scheveningen. "Ik ben heel emotioneel. Dat er zoveel mensen zijn gekomen, had ik niet verwacht. Het is heel bijzonder." De tegel werd uitgereikt door de man van Gabriela, Mike Schloesser: "Ze trainen er erg hard voor en je ziet de passie voor de sport ook in het schieten. Ik ben super trots op jullie. Deze medaille moest gewoon komen."

Ook Niek Kimmann werd vanavond extra in het zonnetje gezet voor zijn bijzondere prestatie. De eerste gouden BMX medaille ooit voor Nederland maakte veel los. Niek droeg in Tokyo zijn medaille al mede op aan zijn vriend Jelle van Gorkum, die op de Spelen in Rio een zilveren medaille wist te veroveren. Na het ongeluk van Jelle in 2018 was er voor Niek maar één doel. De gouden medaille pakken in Tokyo, want die miste nog voor het Nederlandse team. Op Niek's vraag of Jelle naar de huldiging kwam zei hij een dag van tevoren nog: "De moeder van m'n vriendin is jarig, ik kan er dus niet bij zijn." Tot Niek's grote verrassing kwam zijn vriend toch ineens het podium op. In het Holland Heineken (t)Huis reikte hij niet alleen de tegel uit maar kreeg Niek ook nog een heel speciaal cadeau. Jelle ontwierp samen met de Haarlemse tattoo-artist een tattoo voor zijn vriend Niek, waar de verhalen van de mannen samenkomen. Of de vraag van Humberto of de tattoo ook daadwerkelijk gezet gaat worden kwam nog geen verlossend antwoord.

Boilerplate

Foto's kunnen rechtenvrij gebruikt worden ovv: Holland Heineken (t)Huis / Set Vexy
Media accreditatie TeamNL Olympic Festival + huldigingen:
https://app.smartsheet.com/b/form/7c860da2594b4475a41108a905a7ec00

Interviewaanvragen met sporters via Hans Nieuwenburg, hans.nieuwenburg@nocnsf.nl
Meer informatie over Holland Heineken (t)Huis huldigingen: Lisa van der Heijden, lisa.vanderheijden@heineken.com, 06-26240423.
Meer informatie over TeamNL Olympic Festival: Ellis Halbmeijer, ellis@tigsports.nl, 06-40570981.

Contactpersoon