LEIDEN,
13
juli
2022
|
11:51
Europe/Amsterdam

Heineken recruit met F1 coureurs

download
Heineken - Recruitment

In een tijd waarin technisch personeel moeilijk te krijgen is heeft bierbrouwer Heineken Formule 1 coureurs Giedo van der Garde en Sir Jackie Stewart ingezet om personeel te werven. In de video is te zien hoe Van der Garde en zijn team bestaande uit echte Heineken-medewerkers in de brouwerij worden aangestuurd door teambaas en Formule 1 legende Sir Jackie Stewart. Bekende Formule 1-termen zijn daarbij op een ludieke wijze vertaald naar de werkzaamheden in de brouwerij. Zo worden na de mededeling "Change the wheels", vakkundig de etikettenrollen vervangen en roept Stewart "Box, box, box!", als de kratten voorbij komen.  

Omdat het ook voor Heineken op dit moment lastig is om aan goed gekwalificeerd personeel te komen trekt de bierbrouwer alles uit de kast in de hoop flink wat mensen te enthousiasmeren. "We willen laten zien bij wat voor leuk bedrijf ze terecht kunnen komen en denken ook dat we hier de juiste doelgroep mee aanspreken; mensen die van techniek houden. En het is natuurlijk altijd leuk om met zo’n video een glimlach op iemands gezicht te toveren", laat Sales Activation Events Specialist Pascal Stolk weten.

De link naar het recruiten van goed personeel en de Formule 1 was voor Heineken snel gelegd. Stolk: "Als trotse sponsor van de Formule 1 zien we veel raakvlakken. Ten eerste dus het technische aspect, maar we laten ook zien dat we als medewerkers echt trots zijn op onze mooie producten en gave samenwerkingen. Bovendien is de Formule 1 een heel goed voorbeeld van wat een sterk technisch team samen teweeg kan brengen. Ook wij streven altijd naar een winnend team."

De campagne wordt 12 juli gelanceerd via de social mediakanalen en moet zowel nationaal als internationaal nieuwe medewerkers trekken. Geïnteresseerden worden opgeroepen om op https://jointhestars.heineken.nl/  te kijken naar de openstaande vacatures. Een naam die, wederom met een knipoog, verwijst naar de bekende Heineken ster.