Leiden,
09
maart
2021
|
07:15
Europe/Amsterdam

HEINEKEN brengt Italiaanse Birra Moretti op Nederlandse markt

* Het favoriete biertje van Italië nu ook in Nederland breed verkrijgbaar
* Direct in krat geïntroduceerd in de supermarkt
* Brouwer speelt in op trend: consumenten hebben groeiende interesse in kwaliteitsbieren
* Naast Birra Moretti ook Birra Moretti Zero in horeca verkrijgbaar

Leiden, 9 maart 2021 – Het favoriete bier van Italië is vanaf nu ook in heel Nederland verkrijgbaar. Birra Moretti, meer dan 160 jaar geleden opgericht in Udine, is een authentiek Italiaans fris en soepel bier. Het subtiele aroma van citrus zorgt voor een mooie balans in de smaak en het bier is perfect te combineren mat authentiek Italiaanse gerechten. Vanaf deze week is Birra Moretti verkrijgbaar in de supermarkt. Birra Moretti en Birra Moretti Zero komen zodra de horeca heropent ook breed beschikbaar in horecazaken in heel Nederland.

 

Yvonne de Liefde, Marketing Manager Birra Moretti: “De biersector in Nederland bruist en de liefde voor het lager- en pilssegment is ontzettend groot. Nog steeds is dit veruit de grootste biercategorie in Nederland. En net bij speciaalbier is ook binnen de lagercategorie behoefte aan variëteit, van lokale tot internationale bieren en verschillende smaken. In het afgelopen jaar hebben we gezien dat, zeker tijdens de sluiting van de horeca, consumenten op zoek gaan naar kwaliteitsproducten. Juist nu genieten we extra van de momenten met familie en zetten we graag iets extra lekkers op tafel. Met Birra Moretti bieden we een nieuw bier binnen het lagersegment, gebrouwen volgens een receptuur dat sinds 1859 bijna onveranderd is gebleven. We hebben in Nederland een mooi portfolio met sterke bieren, variërend in smaak en met of zonder alcohol. Dit versterken we met de toevoeging van dit authentiek Italiaanse bier dat je direct in Italiaanse sferen brengt. In de supermarkt en restaurants zul je Birra Moretti veelal in combinatie zien met bijpassende gerechten, daarmee laten we zien dat goed bier en lekker eten ook in de lagercategorie samengaan.”

Authentiek Italiaanse gerechten

Anouk Litjens, biersommelier en Trade Marketing Manager Horeca: “Denk je aan Italië, dan zie je al snel het buitenleven; de mooie zomeravonden met lange tafels met familie en vrienden, waar het draait het om lekker eten en goed gezelschap. Birra Moretti is het favoriete bier van Italianen en dat zegt iets over de kwaliteit van het bier. Een bijzondere melange van hoogwaardige hopsoorten levert een kirstalhelder, toegankelijk en fris bier op. Kenmerkend is het subtiele aroma van citrus en het zorgt voor een bitterheid die mooi in balans is. Birra Moretti gaat heel goed samen met authentiek Italiaanse gerechten, hierbij kun je denken aan een pasta carbonara of een pizza met de beste ingrediënten.”
 

Birra Moretti Zero, de alcoholvrije variant, zal in de horeca ook direct verkrijgbaar zijn. “Dankzij de kwalitatieve ingrediënten en een brouwproces dat de alcohol heel voorzichtig uit het bier verwijdert, is Birra Moretti Zero met een delicate en rijke smaak een echte dorstlesser. Vooral in combinatie met gerechten als gevulde focaccia's, quiches, kipsalades en omelet is het alcoholvrije bier een mooie verrijking”, vervolgt Litjens.

Introductie in supermarkt en horeca

Birra Moretti, sinds 1996 onderdeel van HEINEKEN, is verkrijgbaar in meer dan veertig landen wereldwijd, waaronder de VS, Groot-Brittannië, Canada, Japan en vanaf nu ook in Nederland. Vanaf deze week is het bier verkrijgbaar in de supermarkt bij Albert Heijn en Jumbo, in 6-pack blik, 6-pack fles en direct ook in 24-vaks krat (retourfles). Birra Moretti en Birra Moretti Zero komen zodra de horeca heropent ook breed beschikbaar in horecazaken in heel Nederland. Op dit moment kan Birra Moretti al bij restaurants via thuisbezorging besteld worden.

Vanaf 15 maart is de campagne van Birra Moretti voor het eerst op de Nederlandse televisie en online te zien.

Downloads

Boilerplate

Over HEINEKEN Nederland
HEINEKEN is ’s werelds meest internationale brouwer en toonaangevend in de ontwikkeling en verkoop van premium bieren en ciders. Onder aanvoering van het Heineken® merk zijn we met een portfolio van meer dan 300 internationale-, regionale-, lokale- en speciaalbieren en ciders actief in ruim 170 verschillende markten. In onze brouwerijen, mouterijen, ciderproductie locaties en kantoren werken wereldwijd ruim 85.000 mensen. HEINEKEN biedt in Nederland al een mooi portfolio met sterke bieren, variërend in smaak en met of zonder alcohol en versterkt deze nu door Birra Moretti toe te voegen.
 

Over Birra Moretti
De wortels van Birra Moretti liggen in Udine, een kalm provincieplaatsje in de regio Friuli tussen Venetië en de Alpen. De grond is er vruchtbaar, het bronwater puur, de temperatuur aangenaam. We brouwen Birra Moretti op ambachtelijke wijze. Dat doen we al zo sinds 1859. Nog steeds op vrijwel dezelfde manier als toen. We gebruiken eerlijke ingrediënten en hoogwaardige hopsoorten. Dat zorgt voor een bitterheid die mooi in balans is. De eerste fles Birra Moretti ging 160 jaar geleden over de toonbank. De smaak en kwaliteit van het bier zijn nagenoeg onveranderd gebleven. 

Retail adviesprijzen: 6-pack blik €6.99, 6-pack RET-fles €5.59, krat €19.99.

 

Contactpersoon