LEIDEN,
29
juni
2022
|
14:00
Europe/Amsterdam

Birra Moretti en NN North Sea Jazz presenteren de Via Moretti Jazz route

Een muzikaal spektakel in hartje Rotterdam

Op zaterdag 2 juli brengt Birra Moretti in samenwerking met NN North Sea Jazz een muzikaal spektakel naar de Rotterdamse straten. Via Moretti is een voorproefje op het jaarlijkse muziekfestival NN North Sea Jazz, dat een week later in de havenstad plaatsvindt. Tijdens Via Moretti kun je op verschillende locaties in de stad een unieke muziekervaring beleven. Onder leiding van Dr. Brass, een achtkoppige brassband met energie voor tien, reist de karavaan over de Via Moretti langs vier verschillende restaurants en kroegen met een Italiaans tintje.

Programma

De band zal om 14.00 starten bij GaleriAAA restaurant, vervolgens trekt de Italiaanse karavaan, met in de stoet een Vespa, Piaggo en Fiat 500, naar Café van Zanten. De volgende stop op de route zijn Stockholm & Kade 4 om daarna, rond een uur of 17.00 te eindigen met een toegift bij De Witte Aap op de Witte de Withstraat.

Iedereen is uitgenodigd om samen met de brassband de Via Moretti te bewandelen en te genieten van de swingende klanken. Dit allemaal onder het genot van een ijskoude Birra Moretti in de hand en heerlijke Italiaanse delicatessen.

Benieuwd naar deze muzikale smaakmaker? Via Moretti is gratis en voor iedereen toegankelijk. Ga voor het volledige programma naar: www.birramoretti.nl/viamoretti

Boilerplate

Over HEINEKEN Nederland 

HEINEKEN is ’s werelds meest internationale brouwer en toonaangevend in de ontwikkeling en verkoop van premium bieren en ciders. Onder aanvoering van het Heineken® merk zijn we met een portfolio van meer dan 300 internationale-, regionale-, lokale- en speciaalbieren en ciders actief in ruim 170 verschillende markten. In onze brouwerijen, mouterijen, ciderproductie locaties en kantoren werken wereldwijd ruim 85.000 mensen. HEINEKEN biedt in Nederland al een mooi portfolio met sterke bieren, variërend in smaak en met of zonder alcohol en versterkt deze nu door Birra Moretti toe te voegen. 

Over Birra Moretti 

De wortels van Birra Moretti liggen in Udine, een kalm provincieplaatsje in de regio Friuli tussen Venetië en de Alpen. De grond is er vruchtbaar, het bronwater puur, de temperatuur aangenaam. We brouwen Birra Moretti op ambachtelijke wijze. Dat doen we al zo sinds 1859. Nog steeds op vrijwel dezelfde manier als toen. We gebruiken eerlijke ingrediënten en hoogwaardige hopsoorten. Dat zorgt voor een bitterheid die mooi in balans is. De eerste fles Birra Moretti ging 160 jaar geleden over de toonbank. De smaak en kwaliteit van het bier zijn nagenoeg onveranderd gebleven.  

De populariteit van dit Italiaanse biertje is in Nederland goed te merken. Afgelopen jaar is Birra Moretti uitgroepen tot beste FMCG introductie van 2021.  

Over NN North Sea Jazz  

De eerste editie van het North Sea Jazz Festival vond in 1976 plaats in het Haagse Nederlands Congresgebouw. Sinds 2006 wordt het festival in een nieuwe en ruimere locatie georganiseerd: Rotterdam Ahoy. Inmiddels heeft het festival, sinds 2018 officieel NN North Sea Jazz Festival, zich ontwikkeld tot een van de grootste muziekevenementen ter wereld, met zo’n 160 optredens, verdeeld over 15 podia. Naast een stevige basis van jazz komen ook veel andere genres voorbij.